Welke materialen kiest u voor uw keuken?

Materialen voor uw keuken

Elke keuken, in welke stijl dan ook, staat of valt met de materialen die erin verwerkt worden. Die bepalen namelijk de uitstraling van zowel uw keukenkasten als het werkblad of de achterwand. Kiest u voor de authentieke look van natuurlijke materialen, of past het strakke en uniforme van kunststof materialen beter in uw designkeuken? Ontdek hieronder enkele mogelijkheden die zeker het overwegen waard zijn.

Welke stijl, welke materialen?

De keuze aan materialen voor uw keuken is eindeloos en elk materiaal heeft zo zijn specifieke voor- en nadelen. Dat maakt het kiezen niet makkelijker. Daarom is het een goed idee om te starten bij de stijl van uw keuken.

•    Hebben strakke designtoestellen een prominente plek in uw minimalistisch ingerichte keuken?

•    Of baadt uw keuken in landelijke romantiek met  bijhorende pastelkleuren, retroprints of bloemenmotiefjes?

Uiteraard kan de stijl van uw keuken zich ook ergens tussen deze twee uitersten in bevinden. Denk maar aan de Scandinavische stijl die lichte (pastel)tinten combineert met een vrij sobere inrichting. Of een keuken waarin designtoestellen met ronde vormen voor een zachte toets zorgen, te midden van ‘cleane’ materialen voor het werkblad en de kasten. Hoe het ook zij, uw persoonlijke keukenstijl is een goed beginpunt om de materiaalkeuze aan af te toetsen.

Materiaal voor uw keukenwerkblad

In de meeste hedendaagse keukens is het werkblad één van de grote blikvangers. Logischerwijze is de keuze voor het materiaal van het werkblad dan ook een bepalende factor voor de look van uw keuken. Enkele mogelijkheden op een rijtje:

•    Natuursteen biedt een grillige, authentieke vorm én stevigheid. Er zijn verschillende soorten die u perfect kunt verwerken in uw keuken: marmer en graniet worden vaak gekozen als basismateriaal voor het werkblad.

•    Composiet is een kunstmatige steensoort: hard, niet poreus en daarom bijzonder hygiënisch. Ideaal voor een keukenwerkblad.

•    Hout is van nature warm en zacht. Niet meteen geschikt als keukenwerkblad, denkt u? Integendeel, mits een laagje vernis waardoor het hout minder poreus wordt én de keuze voor een harde houtsoort als mahonie of teak, behoort een houten werkblad zeker tot de mogelijkheden.

•    Steviger dan beton kan bijna niet. Bovendien is beton krasbestendig en levert het die unieke industriële look op. Een betonnen werkblad is dus echt iets voor liefhebbers van robuuste stevigheid in de keuken!

Materialen voor uw keuken

En het blijft niet bij de keuze voor het materiaal van uw werkblad alleen. Ook voor de keukenkasten en de meubels moet er materiaal gekozen worden. Onze tip? Hou te allen tijde uw budget in de gaten, en check de onderhoudsvriendelijkheid en de veiligheid van uw keukenmaterialen.

Kiest u voor kasten in hout, laminaat of glas, en met welke afwerking? Het aanbod is overweldigend. Kom daarom gerust langs of maak een afspraak bij een MHK De Keukenspecialist in uw buurt! Hij helpt u graag verder met zijn professioneel advies.