Kwaliteitswijnen, die bewaart u in een wijnklimaatkast

Kwaliteitswijnen, die bewaart u in een wijnklimaatkast

Wie kwaliteitswijnen in huis heeft, bewaart die maar beter volgens de regels van de kunst. In de wijnkelder óf … in de wijnklimaatkast. Die laatste optie is zeker de veiligste, want een wijnklimaatkast zorgt ervoor dat uw wijnen gekoeld én ‘geklimatiseerd’ worden. Waarom dat belangrijk is? U leest het hier.

Wijnklimaatkast met de juiste afmetingen

Naargelang hun herkomst hebben wijnflessen verschillende afmetingen. De ideale wijnklimaatkast bevat dus verstelbare legroosters. Sommige wijnklimaatkasten bevatten bovendien legplaten in beukenhout – ook nog eens een duurzaam en dus betrouwbaar materiaal – die makkelijk te verplaatsen zijn.

Temperatuurregeling

Niet alleen de afmetingen van de flessen verschillen. Elke wijnsoort heeft ook nood aan een andere temperatuur, oftewel een ander ‘klimaat’ waarin hij optimaal bewaard wordt. Individueel instelbare temperatuurzones zijn eveneens een onmisbaar onderdeel van een kwalitatieve wijnklimaatkast.
Glazen deuren met een uv-filter zijn overigens onontbeerlijk om uw wijn te beschermen tegen ongewenste lichtstralen die de kwaliteit ervan kunnen beïnvloeden. Verder zorgt een geïntegreerde koolstoffilter ervoor dat vreemde geurtjes geabsorbeerd worden en beschermt hij de wijn tegen geuroverdracht.

Verwennerij voor de wijnliefhebber

Een klimaatkast die aan alle voorwaarden voldoet, is pure verwennerij voor de wijnliefhebber die zijn kwaliteitswijnen in de best mogelijke omstandigheden wil bewaren. Daarnaast zijn er ook nog extra nieuwigheden en snufjes die het genot vergroten: led-verlichting om de flessen goed zichtbaar uit te stallen, de mogelijkheid om de wijn meteen te decanteren en in perfect gekoelde glazen uit te schenken, of andere accessoires die uw wijn alleen maar beter tot zijn recht laten komen.Bent u een wijnliefhebber, dan is een ingebouwde klimaatkast misschien wel dé optie die van uw keuken een designkeuken ‘pur sang’ maakt. Een wijnklimaatkast ziet er namelijk ook nog eens luxueus uit en biedt de mogelijkheid om écht uit te pakken met uw wijncollectie.