Kleuren voor uw keuken: turkoois, curry of limoengroen?

Kleuren voor uw keuken: turkoois, curry of limoengroen

Veel mensen kiezen voor een keuken in wit-, grijs- of zwarttinten. Met die rustige kleuren in de keuken is natuurlijk niets mis, maar een vrolijk kleurtje doet uw keuken écht stralen. Turkoois is een kleur die – in tegenstelling tot wat u misschien vermoedt – perfect past in de keuken. Lees onze inspirerende tips om turkoois, maar ook andere accentkleuren als curry en limoengroen in het interieur van uw eigentijdse keuken te integreren.

Felle kleuren in de keuken? Doen!

Een keuken hoeft helemaal niet saai te zijn. Als u van kleur houdt, is het een goed idee om uw keuken te voorzien van een leuke accentkleur. Turkoois houdt het midden tussen blauw en groen en doet denken aan de zee en frisheid. Perfect om uw keuken een frisse en uitnodigende uitstraling te bezorgen.

Keuken in turkoois en wit

Niets houdt u tegen om het frisse turkoois te combineren met een klassieke keukenkleur. Gaat u voor wit, dan krijgt u een eigentijds resultaat in de klassieke marinekleuren. Ook met lichte houtsoorten vormt turkoois een mooie kleurenmatch – die laatste combinatie geeft uw keuken dan weer een modern designtoets.

Accentkleuren vrolijken elke keuken op

De keuken is de ruimte bij uitstek om met felle kleuren te werken. Gaat een volledige wand in fel fuchsia, kanariegeel of limoengroen u te ver? Geen nood, ook met kleine accentjes krijgt u al een maximaal kleureneffect in uw keukeninterieur. Kies bijvoorbeeld de keukenkasten in een trendkleur – naast turkoois zijn ook groen- en geeltinten als curry en limoen erg in – of beperk de accentkleur tot uw kookeiland, om er een echte blikvanger van te maken.

Volstaat een subtiele kleurhint in uw keuken? Kies dan voor een accentkleur aan de binnenkant van uw keukenkasten. Doe dit met open kasten of kasten met glazen deurtjes, zodat u steeds kunt genieten van dit kleurrijke en toch niet te opvallende effect.

Nog meer toepassingen met accentkleuren: een keukenmuur verven of felgekleurde wandtegels plaatsen. En laten we vooral de accessoires niet vergeten: met borden, tafeldecoratie, stoelen of bijzettafeltjes brengt u zonder meer kleur in uw keukeninterieur.