Inductiekookplaten: Veel voordelen in uw keuken

Inductiekookplaten

Koken is opnieuw ‘hot’ en dus brengen we als volleerde hobbykok steeds meer tijd door in de keuken. Lekker koken is niet alleen een zaak van juiste ingrediënten, maar ook van professionele hulpmiddelen. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een inductiekookplaat in hun keuken. Niet verwonderlijk, als u ziet hoeveel voordelen koken met inductie oplevert.

Weinig tot geen energieverlies via uw inductiekookplaat

Inductiekookplaten bestaan uit keramische glasplaten waaronder zich elektrische spoelen bevinden. Die wekken een magnetisch veld op dat bij aanraking met de inductiebodem van potten en pannen warmte opwekt. De ontstane energie wordt zo bijna zonder verlies rechtstreeks overgedragen. Inductiekookplaten werken daarom veel zuiniger dan traditionele elektrische kookplaten.

Snel kokend

Inductiekookplaten zijn sneller dan elektrische kookplaten. Een inductieplaat brengt anderhalve liter water binnen maximaal zeven minuten aan de kook. Met het extra vermogen van de boosterfunctie lukt dit zelfs in vier minuten.

Flexibel gebruik van het totale kookoppervlak

Zoneloze inductiekookplaten hebben sensoren onder de keramische plaat, die automatisch de grootte van potten en pannen detecteren. Er zijn geen strak afgebakende kookzones meer, waardoor u niet langer moet letten op de vormen en afmetingen van uw kookgerei. U kunt kookpotten en pannen vrij op het kookoppervlak plaatsen.

Aanraken toegestaan

Via aanraakgevoelige knoppen en schuifregelaars kunt u de volledige kookzone ook opdelen in verschillende zones, zones samenvoegen of ze verschuiven. Elke zone heeft een eigen vermogensniveau, waardoor u tijdens het koken temperaturen precies kunt instellen en aanpassen volgens de fase van uw kookproces. U kunt bijvoorbeeld een zone voorzien om afgewerkte gerechten even warm te houden, terwijl u het vlees nog volop bakt of uw saus afwerkt.

Gemakkelijk afwasbaar

Intense kooksessies laten vaak hopen vuil en aangekoekt vet achter op uw fornuis. Niet meteen bevorderlijk voor de eetlust. Dat is bij inductiekookplaten verleden tijd. Op de keramische plaat kunnen etensresten niet inbranden en overgekookte vochtresten niet aanbranden. Een vochtig doekje volstaat om alles weer proper te maken.