Waarom greeploze keukens een must zijn voor designliefhebbers

Greeploze keukens

Greeploze keukens bestaan in verschillende versies, maar één ding hebben ze gemeen: ze zien er altijd strak en gestroomlijnd uit. Maak hier kennis met de mogelijkheden van greeploze keukens voor uw designkeuken of vraag ons gratis keukenmagazine aan voor meer inspiratie en tips!

Keuken met greep

Voor we de voordelen van een greeploze keuken opsommen, vermelden we graag even de keuken mét greep. Daarin wordt de greep bevestigd op de fronten van de keukenkasten. De greep is dus duidelijk zichtbaar en zelfs heel bepalend voor de stijl en de uitstraling van uw keuken. Het ontbreken van die zichtbare grepen is dan weer hét kenmerk bij uitstek van een strakke designkeuken.

Greeploze keuken met greeplijst

De greeploze keukens met greeplijst komen het vaakst voor. Een keuken met greeplijsten heeft verlaagde fronten (laden en deuren), zodat er een ruimte ontstaat tussen het front en het werkblad. Die ruimte heb je nodig om met je vingers achter het front te grijpen om zo de kast te openen. De holle ruimte die ontstaat tussen werkblad en front wordt afgesloten met een metalen profiel of greeplijst, verkrijgbaar in allerlei kleuren en uitvoeringen. Een greeploze keuken met greeplijst is meestal iets duurder dan dezelfde keuken mét greep, omwille van de extra aandacht die aan de greeplijsten besteed wordt tijdens het productieproces.

Semi-greeploze keuken met ingefreesde grepen

Bij deze semi-greeploze keuken is het handvat ingefreesd in het front van de keukenkasten. Op die manier kan je de keukenkasten gemakkelijk openen, terwijl de greep onzichtbaar is. Daardoor heeft de semi-greeploze keuken ook een strakke uitstraling.

Semi-greeploze keuken met verborgen greep

Hier wordt de greep op discrete manier ingewerkt in het front van de keukenkast, zodat hij onopvallend in het design opgaat. Net als bij de vorige categorie is dit strikt genomen geen echte greeploze keuken. Er is wel degelijk een handgreep aanwezig, zij het dan heel onopvallend. Daarom spreken we in beide gevallen van semi-greeploze keukens. Optimaal gebruikscomfort in combinatie met een strakke look!