Energie besparen dankzij een innovatieve koelkast


Energie besparen dankzij een innovatieve koelkast

Energie besparen willen we allemaal. Daarom investeren we massaal in isolerende woningen, duurzame bouwmaterialen en klimaatneutrale woonoplossingen. In dat plaatje hoort ook een energie-efficiënte keuken met slimme toestellen thuis. De nieuwe generatie koelkasten belooft alvast energiebesparend te zijn. En wel om de volgende redenen.

Zuinig energielabel

Koelkasten zijn er uiteraard in alle maten en soorten. Kiest u voor een koelkast met een klein of groot ingebouwd vriesvak? Of sluit een koelvriescombinatie beter aan bij uw wensen? Welke optie u ook verkiest, een zuinig energielabel (A+) is een must. En hoe meer plusjes er achter de ‘A’ staan, hoe zuiniger de koelkast.
Overigens heeft een ingebouwd vriesvak zo z’n voordelen. Makkelijk en snel ijsblokjes maken voor een zomerse cocktail, of een kan ijswater, bijvoorbeeld.

Alle ruimte benutten

Koelkasten worden steeds groter en dat is niet altijd energiezuiniger. Want veel ruimte in de koelkast betekent ook veel kans op energieverlies. Tenzij die ruimte efficiënt benut wordt, natuurlijk. En dat is in de meeste nieuwe koelkasten gelukkig wél het geval.
De compressor en het verluchtingssysteem worden almaar vaker in de voet van de koelkast ondergebracht, waardoor er meer opbergruimte vrijkomt. Vaak bevat een koelkast nu ook diepe lades, waarin je meer ruimte hebt dan ooit tevoren. Zo kun je nog meer groenten en fruit stockeren in de koelkastlades én ze langer vers houden.

Verschillende temperatuurzones

Veel koelkasten van de huidige generatie beschikken over meerdere temperatuurzones. Zo wordt er naast een koelzone en vrieszone tegenwoordig ook vaak een vershoudzone voorzien. Die laatste zone wordt gekoeld tot net geen nul graden en is daardoor perfect geschikt om etenswaren tot drie keer langer vers te houden.
En niet te vergeten: dankzij ledverlichting is ook de koelkastverlichting tegenwoordiger veel zuiniger en energiebesparender geworden.