Een witte keuken: tijdloos en elegant

Een witte keuken

Een witte keuken is strak, tijdloos en elegant. Perfect voor een moderne woning, maar past evenzeer in een landelijke setting. Bovendien ziet een witte keuken er altijd ‘clean’ en opgeruimd uit. Ontdek hoe u uw witte keuken tot een toonbeeld van stijl omtovert!

Visueel voordeel met een witte keuken

Wit doet een ruimte groter lijken dan ze in werkelijkheid is, en dat is een voordeel als uw keuken aan de kleine kant is. Combineer witte keukenmeubelen met een donkere tegelvloer en uw witte keuken zal extra in het oog springen. Een nog ruimtelijker gevoel creëren in de keuken? Dat doet u met behulp van glazen kasten of een strategisch geplaatste spiegel. Een leuk idee dat hierbij aansluit: maak gebruik van spiegelplinten! De “zwevende kasten” zorgen voor een ruimere optiek. Veel natuurlijke lichtinval geeft een witte keuken bovendien ook nog wat meer cachet.

Daarnaast kunt u in een witte keuken spelen met alle mogelijke kleuraccenten. Een ingebouwde oven in een opvallende kleur, kleurrijke accessoires, enkele groene kruidenplantjes of een rijk gevulde fruitschaal maken dat uw witte keuken helemaal niet kil aanvoelt, maar een gezellige uitstraling heeft. Bovendien kunt u deze kleuren afstemmen op de seizoenen of de periode van het jaar. Rood en gouden accenten tijdens de kerstperiode, of accessoires in vrolijk geel en fris groen in de lente en de zomer. Wit past trouwens evengoed in een moderne, strakke keuken als in een landelijke keuken. Alles hangt af van de aankleding en accessoires.

Wit, perfect voor hoogglans

Veel moderne keukens worden tegenwoordig afgewerkt in hoogglanslak. Jammer genoeg zijn vuile vingerafdrukken makkelijk zichtbaar op kastjes met zo’n glansafwerking. Een witte hoogglanskeuken is de oplossing. Op een witte achtergrond krijgen vettige afdrukken geen kans meer!

Dat neemt niet weg dat een witte keuken goed onderhouden moet worden, wilt u ze jarenlang laten schitteren. Op tijd en stond een flinke schrobbeurt van de fronten en kastjes doet wonderen.