Een minimalistische keuken brengt rust in uw interieur

Een minimalistische keuken

Gaat uw voorkeur uit naar een modern of strak design? Dan is een minimalistische keuken een prima oplossing voor u. Door het gebruik van basiskleuren en een strak design straalt een minimalistische keuken pure rust en eenvoud uit.

Een minimalistische keuken staat gelijk aan een moderne keuken. Landelijke keukens bevatten veel ornamenten, iets wat in een minimalistische keuken net vermeden wordt. Een minimalistische keuken is dan ook vaak een trendy open keuken met bijvoorbeeld een centraal kookeiland.

Basiskleuren in een minimalistische keuken

Een minimalistische uitstraling begint bij het gebruik van de juiste kleuren. Wit is zonder twijfel een veelgebruikte uitvoering. Een volledig witte keuken, bij voorkeur uitgevoerd in hoogglans, straalt rust, schoonheid en ruimte uit. Wilt u toch graag andere kleuren gebruiken, ga dan bijvoorbeeld voor zwart of grijstinten. Door enkele accenten in lichtgekleurd hout toe te voegen, maakt u een minimalistische keuken iets warmer.

Strakke lijnen en gietvloeren in de keuken

De inrichting van een minimalistische keuken straalt elegante eenvoud uit. Hou het daarom simpel en kies voor een keuken met strakke lijnen, rustige kleuren en greeploze kasten. Ga ook voor een kookplaat, spoelbak en keukenkraan in een eenvoudige uitvoering. In een minimalistische keuken schildert u de muren en het plafond het best wit. Werk zeker niet met een accentkleur. Die zal te veel aandacht naar zich toe trekken. Als vloerbedekking zijn grote tegels in wit of zwart een goed idee. Maar wie echt de perfecte minimalistische keuken wil, gaat voluit voor een prachtige, moderne gietvloer.

Het hoogstnodige en niets meer

Een minimalistische keuken bevat al het noodzakelijke keukenmeubilair en niets meer. Vergeet een koffieapparaat op het aanrecht, een leuke fruitschaal of een handdoekrekje. In een minimalistische keuken is het dan ook belangrijk om veel bergruimte te hebben. Zorg dus voor voldoende keukenkasten en plaats eventueel een grote inbouwkast die helemaal tot aan het plafond reikt.

Losse apparaten zijn uit den boze in een minimalistische keuken. Berg ze dus op of kies voor inbouwapparaten. Zorg hierbij dat alle apparaten op een symmetrische manier ingebouwd zijn, zodat niets de rust in de keuken verstoort. Een strakke, minimalistische en keurig opgeruimde keuken oogt licht, schoon en ruim. Ideaal om tot rust te komen na een drukke werkdag!