Een marmeren werkblad in de keuken: een luxueuze touch

Een marmeren werkblad in de keuken

Marmer is een van de meest luxueuze materialen die u in de keuken kan gebruiken. Een marmeren werkblad past zowel in landelijke, klassieke als moderne keukens en geeft elke keuken meteen een elegante uitstraling. Een marmeren werkblad in de keuken brengt misschien enkele nadelen met zich mee, maar voor fans van marmer worden die ruimschoots goedgemaakt door het stijlvol karakter.

Marmer in de keuken is helemaal niet ouderwets

Marmer is helemaal niet ouderwets. Nu landelijke keukens terug populair zijn, is ook het gebruik van marmer in de keuken opnieuw trendy. Ook in een moderne keuken kan marmer mooi passen. Gebruik het wel met mate en kies bijvoorbeeld voor een marmeren werkblad.

Een werkblad uit bewerkt marmer: een stijlvolle keuze

Marmer is een vorm van natuursteen en relatief zeldzaam te verkrijgen. Vandaar dat marmer veelal een dure grondstof is. Wilt u uw keuken een luxueuze uitstraling geven? Dan draagt het gebruik van marmer daar ongetwijfeld toe bij! Marmer heeft over het algemeen een lichte kleur met donkere aders, wat het werkblad een speciaal uitzicht geeft.

Wie een marmeren werkblad wil in de keuken, kiest het best voor bewerkt marmer. Gepolierd marmer heeft een glanzend oppervlak en is daardoor gemakkelijker te onderhouden. Ook is de steen dankzij deze behandeling beter bestand tegen vocht en komen de kleuren veel beter tot hun recht. Andere bewerkingen kunnen uw marmeren werkblad dan weer een mattere uitstraling geven.

Marmer is een vrij zachte steensoort. Wilt u graag een marmeren werkblad, weet dan dat u best scherpe voorwerpen kan vermijden. Gebruik bijgevolg altijd een snijplank! Ook onderzetters zijn een goed idee. Hoewel marmer relatief hittebestendig is, toch kunnen er verkleuringen optreden onder invloed van hitte.

Onderhoud van uw marmeren werkblad

Daarnaast is het van belang om een marmeren werkblad goed te beschermen tegen vocht en zuren. Omdat de steen poreus is, dringen vloeistoffen sneller in. Een marmeren werkblad kan u best ook onmiddellijk impregneren, zodat de opname van andere vloeistoffen tot het minimum wordt beperkt. Het is van groot belang om zuren (zoals citroensap of azijn) zo snel mogelijk te verwijderen om schade aan uw marmeren werkblad te voorkomen. Door regelmatig een marmeren werkblad met de juiste producten te behandelen, verzekert u alvast een langere levensduur.

Schrikt enig onderhoud u niet af? Dan is een marmeren werkblad een prima materiaal om in uw keuken te gebruiken. Het gebruik van marmer geeft uw landelijke of moderne keuken meteen een stijlvolle en luxueuze uitstraling.