Een houten werkblad in uw keuken: landelijk of modern?

Een houten werkblad in uw keuken

Hout is een natuurlijk materiaal dat u heel mooi kunt verwerken in de keuken. Een houten werkblad geeft uw keuken een warme uitstraling en komt erg goed tot zijn recht in zowel moderne als landelijke keukens. Weet wel dat een houten werkblad niet hittebestendig is en vrij veel onderhoud vraagt. Voor wie dat ervoor over heeft, is hout een prachtige oplossing in de keuken!

Hout zorgt voor een warme sfeer in elk type keuken

Een houten werkblad past perfect in een landelijk interieur met zachte materialen. Het draagt bij tot de warme uitstraling van uw interieur en geeft het geheel een uiterst charmante look. Ook in een moderne keuken kunnen massief houten werkbladen een mooie bijdrage leveren aan de huiselijke sfeer. Veel mensen kiezen voor een houten werkblad om hun strakke keuken toch een gezellige toets te geven.

Houten werkbladen in verschillende charmante uitvoeringen

Hout is een natuurlijk materiaal, dus is geen enkel houten werkblad identiek aan een ander. Een houten werkblad is dan ook ideaal voor wie graag een unieke keuken wil met een warme uitstraling. Houten werkbladen worden uit verschillende houtsoorten gemaakt, zoals eik, beuk, notelaar en es. Ook exotische houtsoorten zijn mogelijk. Let er wel op dat de gebruikte houtsoort hard genoeg is, anders krijgt u snel krassen. Verschillende houtsoorten hebben natuurlijk ook een verschillend uitzicht. Een werkblad uit licht of donker hout, met veel of weinig kleurverschil? Aan u de keuze!

Afwerking en onderhoud van het houten werkblad in de keuken

Houten werkbladen zijn er in verschillende kleuren en vormen. Hout is een materiaal dat gemakkelijk te bewerken is, waardoor ook uitsparingen voor bijvoorbeeld een spoelbak of kookplaat eenvoudig te maken zijn. Voor de randafwerking kan u kiezen uit rond, halfrond, hoekig, met afgeschuinde onderkant en nog vele andere mogelijkheden. Zo creëert u de stijl die u wenst. Modern of retro, romantisch of industrieel: een houten werkblad is tijdloos.

Houten werkbladen zijn samengesteld uit verschillende lamellen die aan elkaar gelijmd worden. Zo worden onregelmatigheden door vocht of temperatuurverschillen tegengegaan. Toch blijft hout een materiaal dat gevoelig is voor hitte en vocht. Gebruik altijd onderzetters wanneer u hete potten en pannen op een houten werkblad plaatst. Het is ook belangrijk om een houten werkblad regelmatig te behandelen met speciale olie om zo de vorming van vochtvlekken tegen te gaan.