Een betonnen werkblad in de keuken

Een betonnen werkblad in de keuken

Een werkblad van beton in uw keuken? Dat is niet alleen een gedurfde, maar ook een goede keuze, want een betonnen werkblad is heel modern en geeft de keuken gegarandeerd een strak uitzicht. Bent u op zoek naar ideeën om van uw keuken een uniek plekje in huis te maken? Lees hier alles over een betonnen werkblad in de keuken.

Een strakke, moderne keuken dankzij een betonnen werkblad

Houdt u van een strakke en ietwat ruwe look in uw woning? Dan is beton het perfecte materiaal. Zeker in interieurs waar beton ook gebruikt wordt in andere toepassingen zoals de trap, komt een betonnen werkblad uitstekend tot zijn recht. Ook in minder industriële interieurs vormt beton als strakke component een leuk contrast met de vloeiende lijnen die een landelijk interieur zo kenmerken.

Beton: ideaal voor een creatieve inrichting van de keuken

Een betonnen werkblad heeft vele voordelen. Het is hard, hittebestendig en slijtvast. Bovendien kunt u uw creativiteit bij de inrichting van de keuken helemaal de vrije loop laten. Een betonnen werkblad kan immers elke gewenste vorm aannemen. In een fabriek wordt het beton in de vorm gestort die u uitkiest voor uw  keukenwerkblad. Zo bent u zeker van een uniek exemplaar in uw keuken.

Bij de productie van betonnen werkbladen wordt gebruik gemaakt van speciaal interieurbeton. Dit beton voelt erg glad aan en is keurig afgewerkt. Betonnen werkbladen zijn beschikbaar in verschillende grijstinten, zodat ze altijd in uw interieur passen. Een betonnen werkblad past in elk type keuken. Zowel houten keukenkasten, hoogglanskeukens als fornuizen in felle kleuren komen uitstekend tot hun recht in combinatie met een betonnen werkblad.

De nadelen van een betonnen werkblad

Een nadeel van een betonnen werkblad is dat het erg zwaar is. Een goede ondersteuning is essentieel voor uw werkblad. Een betonnen werkblad dat niet goed ondersteund wordt, kan makkelijk breken. De dikte van een betonnen werkblad varieert tussen de 6 en de 10 centimeter. Wie houdt van een robuuster uitzicht, kan de randen van het werkblad breder maken.

Een betonnen werkblad in de keuken is stijlvol en modern, maar helaas ook gevoelig voor vlekken. Beton is een poreus materiaal, daarom moet u het zorgvuldig onderhouden. Kies voor beton dat al behandeld en dus beter bestand is tegen vlekken. Behandel uw betonnen werkblad regelmatig met lijnolie of bijenwas.