Drie goede redenen om voor een kookeiland te kiezen

Drie goede redenen om voor een kookeiland te kiezen

Heeft u voldoende ruimte in uw keuken? Opteer dan voor een kookeiland. Het biedt namelijk verschillende voordelen die de structuur in uw keuken verhogen. Het zorgt voor extra bergruimte en werkruimte en het ziet er ook heel leuk uit. Kookeilanden bestaan in alle stijlen en invullingen. Lees hier alles over de voordelen van een praktisch kookeiland!

1. Een kookeiland creëert extra bergruimte

In de keuken heeft u vaak te weinig plaats. Als uw kasten uitpuilen van servies en droge voeding en u geen plaats meer over hebt op uw werkblad omdat het koffieapparaat en de fruitschaal in de weg staan, biedt een kookeiland voor u de ideale oplossing. Opbergruimte, een groot werkblad en een stijlvolle toets voor uw keuken dankzij één kookeiland, wat wilt u nog meer? Verwerk keukenkasten en lades in uw keukeneiland of kies voor het inbouwen van apparaten zoals een oven. Een kookeiland is tevens de ideale plaats om vuilnisbakken weg te werken. Het is hygiënisch en u heeft voldoende ruimte om keurig te sorteren.

2. Meer zitruimte in de keuken

Zitruimte in de keuken is heel prettig. Uw gasten kunnen plaatsnemen in de keuken en een praatje slaan terwijl u kookt. Op die manier is de keuken het gezellige centrum in huis. Er zijn twee mogelijkheden. Ofwel laat u het werkblad van het keukeneiland aan één zijde overhangen en plaatst u er hoge barstoelen. Deze optie is stijlvol maar minder praktisch wanneer er kinderen in huis zijn. Ofwel bevestigt u een verlaagd blad aan uw kookeiland en creëert u een keukentafel.

3. Een kookeiland heeft vele functies

Een kookeiland hoeft niet alleen een extra werk- en bergruimte te zijn. Bijna alle keukenfuncties kunnen in een kookeiland ingewerkt worden. De kookplaat, de spoelbak, de oven en vele andere keukenapparaten kunnen perfect worden ingebouwd. Met een mooie hangende dampkap boven uw kookeiland wordt dit dé centrale plaats in de keuken. Plan een keukeneiland in een stijl die perfect aansluit bij die van uw keuken. Zo creëert u een praktisch en stijlvol geheel!