Design keukens: wat is uw voorkeur?

Design keukens

Design keukens: ronde of rechte lijnen?

In de moderne design keuken koppelen we functionaliteit graag aan een strak design. Maar de tijd dat ‘strak’ gelijk was aan ‘recht en hoekig’ is voorbij. Ook ronde lijnen zijn voortaan toegelaten in design keukens. Het resultaat? Een gestroomlijnde look, ook voor uw keuken!

Rechte lijnen

Wie houdt van een strakke, moderne uitstraling kiest al gauw voor rechte lijnen in de keuken. Dat past nu eenmaal perfect in ons idee van minimalisme. Tal van fabrikanten spelen dan ook in op deze trend – of moeten we zeggen: blijvende klassieker? Met rechte lijnen creëer je een geometrisch spel tussen de verschillende onderdelen van je keuken.

Kies bijvoorbeeld voor een rechthoekige keukentafel in mooi massief hout en combineer die met design keukenstoelen – waarin uiteraard ook een rechte lijn domineert. Spelen met verschillende materialen – je stoelen in metaal of plastic, bijvoorbeeld – maakt het plaatje van uw design keuken compleet!

Ronde vormen

Naast de traditionele hoekige vorm van design keukens, kunt u tegenwoordig ook gaan voor het tegenovergestelde. Met ronde lijnen in de keuken is het resultaat nog steeds een moderne look, zij het dan wel iets speelser. Wat daarvoor in de plaats komt? Een gestroomlijnde vorm, voor wie houdt van de perfecte harmonie in de keuken. Bijkomend voordeel: ronde vormen ademen gezelligheid en huiselijkheid uit.

Materialen in design keukens

Trek de strakke look helemaal door met rechte lijnen en no-nonsense materialen zoals aluminium, chroom en glas, of ga voor ronde lijnen in combinatie met warme, natuurlijke materialen zoals hout. Uiteraard kunt u de twee ook omdraaien: rechte lijnen met warme materialen en ronde vormen met een industriële look.

Contrast creëren is niet voor niets één van de vaste pijlers van interieurvormgeving, dus doe er uw voordeel mee in de combinaties die u uitkiest voor uw droomkeuken! Inspiratie nodig? Bestel dan een gratis exemplaar van ons keukenmagazine boordevol nieuwtjes en geslaagde keukeninterieurs.