De voordelen van een keukenwerkblad op maat

De voordelen van een keukenwerkblad op maat

Een werkblad uitkiezen voor uw keuken kan behoorlijk wat twijfels met zich meebrengen. Welk materiaal kiezen? Welke dikte en hoogte? En welke kleur of structuur past het best in uw keuken? Onze tip: breng eerst uw keukenstijl in kaart, leg vervolgens uw praktische eisen vast en stap tot slot naar een keukenspecialist in uw buurt voor vakkundig advies over een keukenwerkblad op maat.

De interieurstijl van uw keuken

Uiteraard moet uw keukeninterieur aansluiten bij de rest van de wooninrichting. En uiteraard wilt u dat uw keukenwerkblad diezelfde interieurstijl reflecteert. Laat uw stijlgevoel dus zeker meespreken wanneer u het werkblad voor uw keuken uitkiest. In een strak en minimalistisch interieur past een granieten werkblad bijvoorbeeld perfect dankzij de luxueuze uitstraling. Bovendien heeft graniet nog andere voordelige eigenschappen: het is hittebestendig, kan tegen krassen, en geeft ook vlekken geen kans om zich aan het oppervlak te hechten.
Maar ook een keukenwerkblad in hout of composiet kan een meerwaarde betekenen voor uw strakke keukeninrichting – bijvoorbeeld als u een warm (hout) of kleurrijk (composiet) accent wil toevoegen.

Een praktisch keukenwerkblad op maat

Naast stijl en vorm zijn praktisch nut en gebruiksgemak natuurlijk ook niet te verwaarlozen factoren in de keuze voor een keukenwerkblad. Ga daarom altijd voor een werkblad op maat, aangepast aan uw specifieke behoeften.
Hoe lang en breed moet uw keukenwerkblad zijn? Voor de hobbykok die graag urenlang in de keuken staat om een diner voor familie of vrienden voor te bereiden, mag het werkblad wellicht best groot zijn. Maar moet uw keuken eerder functioneel zijn en hecht u meer belang aan opbergruimte dan aan werkbladruimte? Dan ligt de keuze voor een werkblad dat minder plaats inneemt voor de hand.

Ergonomisch verantwoord

Niets is zo belastend voor rug, schouders en nek als een keukenwerkplek die te laag is, waardoor u voortdurend moet bukken of voorovergebogen staan tijdens het koken of afwassen. Daarom is het van belang dat uw keukenwerkblad goed afgestemd is op uw lengte én die van uw partner.
Werken beide partners even vaak in de keuken? Ga dan voor een compromis: een gemiddelde hoogte van het keukenwerkblad die voor allebei ‘werkbaar’ is. Is één van jullie beide de onbetwiste kok in huis? Stem het keukenwerkblad dan af op zijn of haar lengte. Graag nog meer inspiratie opgedaan over uw keuken op maat? Lees dan ons artikel over de ideale werkbladhoogte.