Borden verwarmen: met de bordenwarmer of in de microgolf?

Borden verwarmen

Wie vaak en graag kookt, heeft waarschijnlijk al ondervonden dat gerechten snel afkoelen op het bord. Dat is jammer, vooral als u veel tijd hebt besteed aan de bereiding. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale bordenverwarmers en zelfs warmhoudlades op de markt waarmee u de zorgvuldig en met liefde bereide gerechten perfect warm houdt.

Waarom borden verwarmen?

Koud porselein onttrekt snel de oorspronkelijke warmte aan gerechten en dranken die u warm serveert. Dat is nefast voor de karakteristieke smaak en geur van uw heerlijke schotels. Want als ze lauw of koud opgediend worden, kunnen de aroma’s van uw warme bereidingen zich niet optimaal ontwikkelen. Door uw borden te verwarmen, vangt u dit probleem handig op en blijft de smaak van uw gerechten perfect behouden.

Borden verwarmen zonder bordenverwarmer

Om borden te verwarmen, hoeft u niet noodzakelijk een bordenverwarmer in huis te halen.

•    Warm borden op door ze in heet water te leggen en vervolgens goed af te drogen.

•    Zet uw borden even in de microgolfoven om ze op te warmen. Dat werkt het beste wanneer u ze eerst met koud water afspoelt en ze nat in de microgolf zet.

•    Plaats borden 10 minuten in de (klassieke) oven op 80 graden. Daarna zijn ze perfect op temperatuur om er uw warme gerechten op te schikken.

Afzonderlijke bordenverwarmers

Bordenverwarmers zijn erg handig om een serie borden snel en gemakkelijk op te warmen, bijvoorbeeld wanneer u een etentje organiseert voor vrienden of familie. Ook geïntegreerde bordenverwarmers of warmhoudlades zijn in dat geval een bijzonder handige oplossing.

Warmhoudlade om borden te verwarmen

Een warmhoudlade zorgt er bovendien niet enkel voor dat uw borden verwarmd worden, maar houdt het volledige gerecht warm eens het op het bord geschikt is. Dat komt van pas wanneer u al uw gasten tegelijkertijd een warme maaltijd wil voorschotelen. Er bestaan zelfs warmhoudlades waarin u gistdeeg kunt laten rijzen, diepgevroren gerechten kunt ontdooien en maaltijden langzaam kunt  laten garen.